Es recullen en aquest llibre 17 excursions, 17 muntanyes. Són les més altes de cada comunitat autònoma. Per això es troben aquí reunides, perquè governen des de la seva talaia cadascun dels 17 territoris que componen l'Espanya actual.

 

Héctor Oliva pren aquesta idea i juga amb ella per oferir-nos 17 històries magistrals molt entretingudes. Perquè, àdhuc sent un llibre sobre muntanyes, aquest llibre va més enllà del muntanyisme. L'autor ens pren de la mà i ens porta d'excursió pels racons de la nostra geografia, i mentre s'encimbella a cadascuna dels cims, ens transporta a altres èpoques i altres dimensions. I així, alhora que pugem muntanyes, ens traslladem als anys en què el wolframi va convertir les muntanyes gallegues en la clau de la Segona Guerra Mundial; tornem als dies en què les Alpujarras van ser l'últim reducte d'Al-Andalus; i recuperem les històries dels passos de muntanya i dels vells hostals del Pirineus. I així, un darrere l'altre, sempre amb la sensació, mentre llegim, que, més que avançar, estem arribant al cim.

El llibre conté la informació tècnica necessària per complaure al muntanyenc amb tots els detalls i perfils de les ascensions, tracks i útils consells. Però també atraparà al lector aventurer i amant de la naturalesa, ansiós per conèixer les històries que s'amaguen després dels cims del nostre territori i traslladar-se a través de les fotos a l'entorn de la seva propera destinació.

«Estic segura que gaudireu d'aquest llibre, perquè hi ha en ell molt sentiment i molt coneixement.

Però, sobretot, espero que gaudiu de la muntanya i trobeu en ell la felicitat que a mi m'ha donat. Aneu a buscar-la i gaudiu-la

Edurne Pasaban

L'AUTOR

Héctor Oliva Camps (Terrassa, 1970) és periodista, muntanyenc i viatger. Vinculat amb el món de la cooperació, ha realitzat missions de treball en països d'Àsia, Àfrica i Amèrica com a membre de l'equip de comunicació d'Intermón Oxfam. També ha estat corresponsal de premsa per Centreamérica i el Carib. Apassionat autodidacta de temes de geografia i història, Héctor Oliva és autor de Passatges a Amèrica (2007), pel qual va rebre el premi Eurostars de Narrativa de Viatges, i Vint històries de la Barcelona americana i una pregunta descarada (2009). Ha emprat 17 mesos a pujar, baixar i redactar aquestes 17 cims.

Si voleu baixar-vos els tracks dels cims aquí.

 
Bàner
Bàner
Segueix-nos

Bàner